073-763 71 83

Gun Kling

Utbildning
1995-98: Konstnär Rafael Ala-Kojola, Mölnlycke
1998-99: Konstlinjen, Folkuniversitet, Helsingborg
1999-00: Konstnär Iwona Pawlowska, Ängelholm
2000-03: Konstlinjen, Munka Folkhögskola, Munka Ljungby

Medlem
KKV (Konstnärernas kollektivverkstad) Ängelholm
Samkultur, Trelleborg
Konstriket (Härryda, Mölndal, Partille, Lerum, Alingsås)
Konst i Härryda

Under åren på folkhögskolan, studerade och tecknade jag ofta människor och det blev tydligt att kroppspråk och ansiktsuttryck inte alltid hörde ihop.

Med mitt skulpterande i lera, försöker jag förmedla en känsla och mina figurer blir ofta ansiktslösa. Att jobba tredimensionellt, forma, vrida, bygga och karva är en härlig känsla att se skulpturen ta form. När leran väl är bränd, letar jag efter något som kan förstärka känslan t ex rost, jute, metall, trä, eller betong.

Mitt måleri i akryl eller akvarell, drar åt olika håll med både färg och gråskala. Det abstrakta fascinerar mig, där jag ser både ansikten och kroppar eller former som tilltalar mig.

Möten med människor är viktiga och har ofta med dessa i mina målningar, där figurerna får ”attityd” eller ”funderingar”. Ibland byts de ut mot interiörer, där man kan känna människor komma och gå… ”vem satt där eller vem kommer att ta plats här”.

Lyssnar ofta på sångerskan Enya och glömmer både tid och rum då jag hamnar i ett meditativt tillstånd där tankar och känslor tar form… Underbart.