Inkeri Karlsson

Jag är bildkonstnär.

Det blir mycket folk, fåglar och annat levande. Föreställande, sällan abstrakt men ännu mer sällan måleri av yttre verkligheter.

Stockholmskonstnären Åke Arph som var min handledare i måleri och som jag gick och målade för i tio somrar sa ungefär så här om mig. “Du är svår att styra med undervisning, dina målningar går sina egna vägar”.

Ändå har jag blivit undervisad i form och färg och i hur man bör göra. Ett livslångt lärande av min far som var konstakademiutbildad i ST. Petersburg, paralellt med undervisning av konstnärer och lärare på konstskolor både i Göteborg och Stockholm. Några år utomlands med bl.a. konststudier och konstvetenskap vid Göteborgs universitet.

MEDLEM i Konst i Härryda, Konstriket (konstvandring i fem kommuner runt Göteborg), Svenska konstnärsförbundet SK och Konstnärsförbundet Alliansen KFA. Deltagit i samlingsutställningar och några egna utställningar sedan 1980-talet

ILLUSTRATION/OFFENTLIG REPRESENTATION Är representerad med en helsidesbild i en antologi “Vårdens språk” i den första upplagan, tryckt 2007, Libers förlag. Samma bild har även visats på stor skärm vid en världskonferens om flyktingbarn i Sidney, Australien 2005.

Har i många år målat i egen ateljé i Rävlanda. Har nu även en ateljéplats i Kultur i Byn, Landvetter som jag delar med tre andra konstnärer. Det blir spännande att se hur närheten till andra skapande personer påverkar den egna kreativiten!